Старица даде спестяванията си на "социален работник" за по-висока пенсия

пари

Възрастна жена от Ямбол бе измамена от мним социален работник, на когото дала всичките си спестявания от 2 660 лева - съобщиха от ОД на МВР в Ямбол. На 13 март старицата била заговорена на улица в центъра на града от 55-годишен мъж.

Той успял да я убеди, че са отдавнашни познати. Разказал й, че в момента работи в социалната служба. Съобщил й, че има новости в закона. Ако пенсионер покажел спестяванията си пред социален служител и парите бъдат описани, то пенсията му щяла да се увеличи с половината сума. 80-годишната баба повярвала на абсурдната история. Тя завела своя "добър познат" даже вкъщи и двамата със съпруга й предоставили 500-те лева, които имали подръка, за да бъдат описани. Той ги описал и ги върнал. След това излязла заедно със "социалния служител", за да отиде до банката. Изтеглените 2 160 лева отново дала на мъжа. В този момент към тях се присъединил още един "социален работник". Обяснили, че тъй като тази сума била по-голяма, трябвало да отидат при тяхна колежка за описването. Но "колежката" имала рожден ден и затова накарали старицата да влезе в близкия цветарски магазин, за да й купи цвете за празника в знак на уважение. Възрастната жена купила китката, но като излязла, нямало и помен от двамата "социални".

След като се прибрала, не могла да открие и 500-те лева, които уж "познатият" й върнал, след като ги описал. Семейството старци на по 80 години останали без стотинка.  Подали сигнал в полицията. По случая се води досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право