Старозагорски депутат организира форум за младежи

Народният представител от ГЕРБ – Стара Загора Радостин Танев организира форум за младежи над 17 г. „Смяна на местата – младите реагират“. Той ще стартира през януари и ще продължи близо два месеца.

„Чрез интересни срещи, събития и лекции ще покажа на младите хора особеностите на местното и държавно управление, как да правят разлика между реалната политика и популизма, как да разпознават фалшивите новини, както и да придобият умения, полезни за бъдещото им професионално и личностно развитие” – каза Радостин Танев.

Младежите ще се преминат различни обучения, като целта е да се провокира интересът им към вземането на информирани решения, формиране на лидерски качества и други.

Инициативата ще започне със запознаване със структурите и принципите на работа на Общината и Общинския съвет. Младежите ще имат възможност да обменят идеи с представители на местната власт. Една от игрите предвижда симулация на заседание на Общинския съвет – от дебатите в комисиите до гласуването на предложения.

Желаещите могат да се запишат за участие на имейл [email protected], или на страницата във Фейсбук - Форум Смяна на местата – младите реагират (www.facebook.com/smiananamestata/). Крайният срок е 7 януари 2018 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони