Старозагорски депутат става зам.-председател на парламента?

Старозагорският депутат от ГЕРБ Емил Христов най-вероятно ще бъде избран за зам.-председател на 44-ото Народно събрание. Той ще заеме мястото на Цвета Караянчева, която зае председателското място след оставката на Димитър Главчев. Емил Христов потвърди за предложението, но уточни, че все още не е внесено в парламента.

В НС е председател на Временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет. Член е на комисиите по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, и по отбрана.

Преди да стане народен представител от 27-и Многомандатен избирателен район, той беше председател на Общинския съвет на Стара Загора втори пореден мандат.

Емил Христов е завършил Висшето военно училище в Шумен и Военната академия в София. Служил в 31-ва фронтова зенитно-ракетна бригада в Стара Загора и в 61-ва Механизирана стрямска бригада в Карлово, където е отговарял за покриване на изискванията на стандартите на НАТО. Бил е начело на един от първите български контингенти в Босна. През периода 2004 - 2005 г. е началник на група за стратегическо планиране към Командването на Многонационалните сили в Ирак.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България