Старото става ново

16 екрана в един автомобил

51-1-6kol

Един от най-красивите автомобили в историята на Peugeot възкръсва като електрически концепт. Легендарното купе Peugeot 504 се завръща под името e-Legend Concept. Това е студиен модел, който едва ли някога ще стигне до серийно производство за разлика от своя знаменит предшественик. Сглобяваното в периода 1968 – 1983 г. Peugeot 504 има продажби от 3,7 милиона екземпляра, като в историята на Peugeot отстъпва по тираж само на градските Peugeot 205 и Peugeot 206.

51-2-5kol

С концептуалния автомобил e-Legend Concept френските дизайнери показват как старото може да стане ново половин век по-късно и дори да покаже какви ще бъдат колите след още половин век. Моделът разполага с изцяло автономен режим на движение, при който воланът се сгъва и прибира в таблото. Ако водачът реши да поеме контрола, тогава воланът отново се разгъва и е на негово разположение. Вратите нямат дръжки, а се отварят електрически чрез сензор, който разпознава кога водачът наближава колата. На задното стъкло има дисплей, който поздравява пътниците с добре дошли. На борда те ще изпитат носталгията по 70-те години на миналия век, тъй като потъват в лукса на тюркоазено-плюшени ретро материи, комбинирани с дървени апликации.

2058694-nue4vmnwmu

Сякаш от бъдещето са пристигнали 16-те монитора на борда. Два от тях са интегрирани в сенниците и на тях може да се гледат филми, докато автомобилът се движи в автономен режим. На огромен 49-инчов дисплей водачът и пътникът до него могат да водят вълнуващи двубои на електронни игри. Бутони и лостчета в кокпита липсват. Всички функции се управляват от авангардната централна конзола, на която е разположен 6-инчов сензорен дисплей и кръгъл контролер. Водачът може да задейства много функции и с гласови команди.

51-3-6kol

Задвижването е изцяло електрическо от електромотор с мощност 462 к.с. и 800 Нм. Батерията с капацитет 100 киловатчаса осигурява пробег от 600 км с едно зареждане, като позволява максимална скорост 220 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4 секунди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили