Старо килийно училище в родопско село ще става туристическа атракция

Старото килийно училище в родопското село Добралък да бъде възстановено и да се използва като атракция за привличане на родни и чуждестранни туристи в региона, поискаха местните жители от депутата от ПП ГЕРБ генерал Константин Попов и областния координатор на партията Розалин Петков по време на срещата си във високопланинското селище.

Кметският наместник на Добралък Владимир Димов уточни, че вече има изпратено писмо до Негово високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай за установяване на собствеността на парцела. Той и жителите на Добралък благодариха на генерал Попов и на Розалин Петков за оказаното съдействие за подмяната на част от водопреносната мрежа, по която през 2016 г. е имало 27 аварии.

При предишното си гостуване в селото двамата обещаха да поставят пред ръководството на ВиК-Пловдив този проблем, който вече е разрешен. При сегашната им визита жителите на Добралък ги запознаха с друг наболял проблем – снабдяването на селото с дърва. Въпреки че се намират в дърводобивен район, се налага да си купуват дървата на пазарни цени. Народният представител генерал Попов посъветва хората да пуснат жалба до Горското стопанство и до Областна администрация – Пловдив, за да бъде направена проверка.

В края на срещата жителите на Добралък благодариха на генерал Константин Попов, че е спазил дадената дума и е дошъл да се види с тях и след парламентарния вот за разлика от куп други политици, които посещавали малки населени места като тяхната само по време на предизборната си кампания. На изпроводяк добралъчани поканиха генерал Попов да им гостува пак, защото вярват, че само с подобни лични срещи се решават наболели проблеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм