Стартират Коледни и Новогодишни изненади в Шумен

Елхите грейват на 1 декември, монтански оркестър за ЧНГ

Месец декември в Шумен ще бъде пълен с празнични изненади чак до последния си ден, когато общината организира общоградско тържество за посрещане на 2018 г. Тържествата стартират още в петък, 1 декември, със символично запалване на коледните светлини и елхи по ларгото на Шумен. Стартът е пред Драматично-куклен театър “Васил Друмев”, където след 17,30 ч. по атрактивен начин ще пристигне Дядо Коледа.trsh2911-1

Богатият културен афиш продължава с изложба на детски рисунки на 4 декември от 11 ч. във фоайето на втория етаж на РБ “Стилиян Чилингиров”.

На 6 декември, Денят на дарителя е тържественото връчване на сертификати на благодетелите на града. Събитието е в хотел „Шумен“ от 16,30 ч.

Драматично-кукленият театър е подготвил две премиерни заглавия за най-малките зрители. Спектакълът “Ще дойде ли Дядо Коледа” ще се играе на 10 декември от 11 ч. в голямата зала на театъра.

На 13 декември от 15 ч. шуменци могат да гледат празничната програма “Свята коледна нощ” в концертната зала на НЧ “Стилиян Чилингиров – 1963”. В нея ще участват творчески състави от читалището и гостуващи формации от НЧ “Асен Златаров–1872”. В 18 ч. на сцената на НЧ “Добри Войников – 1856” ще започне концертната програма “Коледа е!”, в която шуменци могат да видят любими изпълнения на състави към читалището.

На 14 декември зала “Патиланчо” ще посрещне своите малки и големи почитатели в 17 ч., когато започва вторият премиерен спектакъл на театъра “Подарък за Дядо Коледа”. В същия ден любителите на класически танци могат да видят в голямата зала на театъра от 18,30 ч. балетния концерт “Звездна Коледа” на изпълнители от Школата по класически танци към НЧ “Боян Пенев – 1949” и школата към ОДК.

На 15 декември творческите колективи към НЧ “Асен Златаров – 1872” ще представят празничната си програма “Коледна магия” от 18,30 ч. на сцената на Младежкия дом.

На 16 декември Регионалната библиотека “Ст.Чилингиров” организира за децата на Шумен “Коледа в библиотеката” от 10 до 15 ч. Във входното фоайе ще бъде подреден базар за ръчно изработени подаръци. Изложбената зала ще се превърне в работилница за джуджетата на Дядо Коледа. Ще се играе детското представление „Топла ръкавичка“ по Ангел Каралийчев на Театър „Ябълка“. От 18 до 22 декември библиотеката организира и филмов маратон с анимации.

На 18 декември от 18 ч. е концертът “Коледна феерия” на вокална формация “Малка серенада” и балетното студио към НЧ “Добри Войников – 1856”  в зала “Проф. Венета Вичева” на община Шумен.

В същия ден от 18,30 ч. в концертната зала на Младежкия дом ще започне празничната програма на творческите формации към дома.

На 19 декември се открива традиционната изложба Зимен салон на Дружеството на шуменските художници и Представителството на СБХ – Шумен. Тя е от 17,30 ч. в ХГ “Елена Карамихайлова”. В същия ден в зала “Проф. Венета Вичева” започва концертът “Коледа с песните на хор “Бодра песен”, в който ще вземат участие всички формации на хора.

На 20 декември към любителите на хоровото изкуство отправя покана смесеният хор “Родни звуци”. Концертът “Отново е Коледа!” е от 18 ч. в залата на общината.

В същия ден е концертът “Ледо, Ледо, мой Коледо” с изпълнения на ансамблите “Мадара” и “Звънче”. Той започва в 18 ч. на сцената на НЧ “Тодор Петков – 1963”.

На 21 декември от 17 часа в Младежкия дом ще се състои и церемонията по награждаване на 10-те най-добри спортисти на община Шумен за 2017 година. В същия ден, в навечерието на Бъдни вечер и Рождество, е празничният концерт “Коледа е ...” на ансамбъл “Шумен” на сцената на ДКТ “Васил Друмев” от 18 ч. От 19 часа в общинската зала Симфониета на Шумен ще изнесе концерт с участието на Рут Колева.

Кулминацията на коледно-новогодишните чествания е на 31 декември срещу 1 януари. От община Шумен отправят покана към жителите и гостите на града да се включат в общоградското тържество. Началото е в 22 часа, на откритата сцена, която ще бъде изградена пред сградата на Община Шумен. Там ще излязат Брас бенд “Виво Монтана”, рок група “The lefties”, ансамбъл “Мадара” и Христина Лечева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони