Стартира санирането на кооперации в Нови пазар

Кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев даде старт на обновлението на първия жилищен блок

Започва санирането на 12 жилищни кооперации в град Нови пазар. В петък кметът на общината Ивайло Камаджиев даде официален старт на начинанието пред първия блок на ул."Плиска". 3,5 млн.лв. ще бъдат инвестирани за обновление на жилищните сгради и средствата са по Оперативна програма "Региони в растеж".

Ще бъдат ремонтирани покривите, ще се подменят водосточните тръби и улуци, жилищата ще се сдобият с нови дограми, като е предвидено и обръщане с гипсова шпакловка. Кооперациите ще бъдат санирани, като е предвидена и цветна силикатна екстериорна мазилка. Ремонтите ще повишат енергийната ефективност на сградите, ще на намалеят разходите за отопление на домакинствата. А от общината се надяват, че със създаването на по-добри условия за живот в Нови пазар, ще решат проблема и с демографската криза.

Общо 7 млн.лв. получи община Нови пазар по ОП"Региони растеж" и половината от тях са за жилищните блокове, а останалите за три обществени сгради. Както "Труд" писа, вече стартира ремонтът на полицията и сградата на кметството, предстои да започне саниране и на пожарната.

Още 8 блока в Нови пазар ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност. Предстои работа да започне и по тях, а до месец май ремонтите трябва да са приключи, каза кметът Камаджиев. "Работата е много по обем, влизаме в зимен период, но ще направим така, че по никакъв начин съгражданите ни да не бъдат потърпевши от метеорологичните условия. Няма да разпокриваме блокове срещу зимата, при лошо време ще спираме и ще възобновяваме при добро време", каза градоначалникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България