Стартира сезонът в Националната тенис лига

Голямата награда в любителската верига е посещение на турнира ATP 500 във Виена

Национална тенис лига (НТЛ) стартира новия сезон в Димитровград. Състезанието се проведе в Таверна тенис клуб Димитровград, разположен в приятен парк. Поради дъжда във втория ден, турнирът беше прекъснат, като останаха неизиграни полуфиналите и финалите. Организаторите и тенисистите решиха те да бъдат играни в събота, 20 април, в Пловдив, където ще се проведе вторият турнир на лигата.

Турнирът в Димитровград се игра във формати индивидуално мъже и двойки мъже, като участниците бяха разпределени в три възрастови групи за сингъл и две за двойките. НТЛ е единствената верига за тенис турнири за любители и ветерани, в които се играе във възрастови групи по примера на Seniors турнирите на Световната федерация по тенис. Мачовете на сингъл се играха в схеми, а тези на двойки - в групи по три и по четири.

НТЛ провежда за първи път турнир в Димитровград и организаторите останаха очаровани от тенис базата в града. Тя разполага с четири последователни корта и един отделен, предназначен за централен, като в непосредствена близост има механа и кафене.

Въпреки постоянно променящата се прогноза за времето и лекия дъжд в ранните часове на първия ден, мачовете стартираха точно в 10 часа и продължиха без прекъсване, докато светлината позволяваше. За следващия ден остана да се доиграе единият полуфинал на двойки, всички полуфинали на сингъл и финалите. Поради лошите метеорологични условия във втория ден, останалите мачове за завършване на турнира в Димитровград ще се играят на 20 април в Пловдив от 9 часа. Там на ТК „Локомотив“ (на Гребната база) от 10 ч ще започне и пловдивският турнир, в който допълнително към форматите индивидуално мъже и двойки мъже, ще има и смесени двойки.

За втора поредна година веригата турнири на НТЛ се провеждат с подкрепата на Speedy и осигуряват възможно най-добрите условия за оспорвана надпревара.  Победителите във всички формати получават и специални награди. Голямата награда за двойки мъже е посещение на Erste Open турнира от сериите ATP 500 във Виена през октомври.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт