Стартира четвъртото издание на Националния литературен конкурс „Писма до себе си”

Община Стара Загора, Център за подкрепа на личностното развитие и Народно читалище „Николай Лилиев - 2005“ обявиха началото на четвърто издание на Националния литературен конкурс „Писма до себе си”. В него могат да участват деца и младежи в две възрастови групи: от 10 до 13 и от 14 до 20 години. Темата е свързана с начина, по който децата и младежите възприемат себе си и мястото си в окръжаващия ги свят.

Епистоларната форма не е задължителна. В конкурса може да се участва с до три стихотворения или едно есе (кратък разказ с обем до 3 страници). Текстовете трябва да бъдат подписани с имената на участника и с данни за контакт – адрес, години, училище, Център за подкрепа на личностно развитие, литературен клуб, ръководител/ учител, телeфон. Те трябва да бъдат принтирани в три екземпляра и да се донесат или изпратят на адрес: Стара Загора - 6000, ул. „Захарий Княжески” № 71 , ет. 3, Център за подкрепа на личностно развитие - за литературния конкурс.

Копие от текстовете трябва да се изпрати и на имейл - [email protected] в прикачен файл, шрифт Times New Roman, 12 pt. В текста на имейла също трябва да бъдат посочени данните на участника.

Крайният срок за изпращането на текстовете е 31 март 2020 г. Отчитане на конкурса и награждаване на победителите ще се състои на 30 април.

Присъждат се по три награди в двете възрастови групи, поощрения и една специална награда за най-добре представил се участник от Стара Загора. Наградите се осигуряват от Община Стара Загора, НЧ „Николай Лилиев – 2005” и спонсори. Наградените творби ще бъдат публикувани в специално издание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони