Стартира 22-ри Международен турнир по свободна и класическа борба „Петко Сираков-Иван Илиев“

Официално бе открит 22-ри Международен турнир по свободна и класическа борба за юноши и девойки до 23 години в Благоевград.

Началото постави Иво Николов-заместник-кмет по икономика и финанси, който отправи приветствено слово от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Не за първи път Благоевград посреща толкова много спортисти от цял свят и не за първи път организираме турнири от подобен ранг. Винаги сме били отдадени към това младите надежди и таланти на България и не само, да се чувстват добре, да имат бази, в които да показват своите умения и да развиват спорта в себе си. Продължавайте да бъдете гордостта за родителите си, за страната си, за треньорите си! Вярвам, че всички вие имате и ще имате множество спечелени купи и медали по цял свят!“, каза в част от словото зам.-кметът.

Христо МАРИНОВ - председател на БФБ, благодари на кмета д-р Камбитов за топлото посрещене и отличните условия, които на Община Благоевград е осигурила за провеждане на състезанието.

Турнирът се провежда в зала „Скаптопара“ и ще продължи до 10 февруари, включително. Тази година в спортното събитие участие взимат спортисти от цял свят. Участниците са от Япония, САЩ, Индонезия, Грузия, Украйна, Русия, Словакия, Франция, Португалия, Турция, Израел, Косово, Сърбия, България, Холандия, Тунис, Румъния, Македония и Молдова.

Организатори на събитието са Българска федерация по борба и Община Благоевград. Това е поредното събитие, което се провежда на територията на общината. Всяка година в Благоевград пристигат хиляди спортисти за да премерят сили в различни състезания-европейски, републикански, международни и световни първенства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони