Стартира XVII-ти Национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри в Свищов

Стартира XVII-ти Национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри в Свищов. Проявата тази година е с рекорден брой участници от цяла България. Записаните състави са 16, като по-голямата част от тях ще играят за първи път на свищовска сцена.

Преди официалното откриване, в свищовския манастир „Св. Св. Петър и Павел“ беше отбелязана 115-годишнината от дарителския акт на Кирил Д. Аврамов за построяване на сграда за читалище и театър в Свищов. Веднага след това, по традиция Фестивалът беше открит от кмета на крайдунавския град Генчо Генчев. Градоначалникът приветства участниците, гостите и организаторите от ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, които за седемнадесети път реализират националното културно събитие.

Програмата започна с изява на театрали от гр.Бяла Черква, след което продължи с участници от Нова Загора, Трявна, Габрово, Гълъбово, Троян, Свищов и Своге. През втория фестивален ден своите театрални заложби ще покажат съставите от Приморско, частен клуб – Трявна, София, Бургас, Каварна, Сопот, Костинброд и Карлово.

През двата фестивални дни жури в състав- Крум Гергицов, Сашо Петков и Росен Чапанов ще оценява представянето на театралните групи, като на финала ще отличи най-добре представилите се сред тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони