“Старчетата“ в „Байерн“ спасиха Ковач... засега

Сърдити „старчета“ в „Байерн“ спасиха главата на треньора Нико Ковач. Поне засега. Миналите 30-те години Ариен Робен, Франк Рибери и Роберт Левандовски най-накрая зарадваха „Алианц Арена“ със спектакъл – 5:1 над „Бенфика“ и класиране на осминафинал в Шампионската лига.

Мачът е посланието на отбора за всички критики“, каза щастливият Ковач, който имаше у,лтиматум за победа. След двубоя спортният директор Хасан Салихамиджич обяви, че оставането му е сигурно. Поне до гостуването срещу „Вердер“ в събота.

Два пъти Робен, два пъти Левандовски и веднъж Рибери – перфектна вечер за „Байерн“. „Ковач е част от нас и се радвам за него – коментира холандецът. - Той работи безспир на тренировките. Много важно беше да реагираме след 3:3 срещу „Фортуна“ в събота. Яд ме е само за Мануер Нойер. Заради него не искахме да допуснем гол, но и 5:1 е добре.“

За Левандовски мачът беше специален. Полякът влезе в елитната група на футболисти с по 50 гола в Шампионската лига, при това само за 77 мача. Единствено Рууд ван Нистерлой (62) и Лионел Меси (66) са стигнали по-бързо до тази кота. През второто полувреме Левандовски вкара 51-ия си гол, с който задмина Тиери Анри в ранглистата. Само седем души имат 50 или повече попадения в Шампионската лига

Ужасяваща сцена видя Атина в другия мач АЕК - „Аякс“ (0:2). Преди двубоя гръцки фен хвърли бензинова бомба в агитката на холандците. Един привърженик е тежко ранен в главата. Още преди мача бойни групи на двете агитки се сбиха няколко пъти около Акропола.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят