Старши комисар Георги Хаджиев е новият директор на СДВР

Досегашният директор на Областна дирекция на МВР – Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев поема ръководството на СДВР. На негово място със заповед е назначен старши комисар Стоян Стоянов, който до момента беше началник на отдел „Икономическа полиция” в Столичната дирекция на вътрешните работи. Той беше представен пред състава и журналисти от новия главен секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

„Ще продължа започнатото от старши комисар Георги Хаджиев. Той е създал един много добър екип. Основните приоритети в работата ми са превенцията на престъпността и повишаването на разкриваемостта на престъпленията, което е цел на всички в системата на МВР” – каза новият директор на ОД на МВР – Стара Загора.

ivaylo-ivaniv-stoyan-stoyanovСтарши комисар Стоян Стоянов е на 38 години, завършил е магистърски степени по „Стопанско управление” и „Право”. Семеен, с едно дете.

Имам отлични впечатления от Георги Хаджиев и смятам, че отлично ще се справи с длъжността директор на СДВР, коментира на брифинг зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов във връзка с назначаването на новия директор на СДВР.

„Имам отлични впечатления от Георги Хаджиев, защото многократно съм посещавал ОДМВР – Стара Загора. Това е дирекцията, която най-добре се бори с битовата престъпност и то само по селата. Разкритите престъпления там надвишават 50%, което в последните години не се е случвало. Хаджиев е с добър оперативен опит, прекрасен ръководител и се надявам отлично да се справи с новата длъжност, с която му предстои да упражнява оттук нататък“, заяви Балабанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България