Старши комисар Николай Спасов: Основната версия е, че убиецът се намира в района на Костенец

Стоян Зайков

По думите му има вероятност Заимов да сложи край на живота си, колкото и малка да е тя

Четвърти ден без следа от заподозрения за убийството на бившата си съпруга мъж от Костенец. Въпреки усилията на полицаите, издирването не дава резултат. Вчера органите на реда реагираха на най-малко 7 сигнала за места, където би могъл да се укрива Стоян Зайков.

Кола на жандармерията охранява постоянно и улицата, на която живеят родителите му. 38-годишната Милена Шишкова от Костенец беше жестоко пребита и застреляна в петък.

Известно е, че той е криминално проявен и е създавал проблеми на Милена, за което са знаели и нейните близки.

Пред Нова ТВ директорът на ОД на МВР - София старши комисар Николай Спасов обясни, че през последните часове служителите на реда са работили по два сигнала за местоположението на Стоян Зайков. И двата - от Долна баня. „В 20 часа получихме сигнал в Долна Баня, че млада дама е видяла мъж, отговарящ на въпросното описание в местност, близка до стадиона. Незабавно са изпратени екипите, които са налични в РУП – Костенец. Обходен е района. Също така колегите от СОБТ използваха и дрон. Районът беше отцепен, но за съжаление такова лице не беше открито”, обясни директорът на столичната полиция. Вторият сигнал бил подаден малко след полунощ. Деца са сигнализирали, че мъж се насочва към необитаема къща. Служители на полицията са обходили района, но и там не го намерили.

Старши комисар Спасов заяви, че към момента основната версия е, че убиецът се намира в района на Костенец. „Работим по основните версии. На първо място версията ни е, че той се намира около града, в община Костенец. В необитаема сграда”, коментира още той

По думите му има вероятност Зайков да сложи край на живота си, колкото и малка да е тя. Той е имал доста труден характер, бил е асоциален, не е обичал обществените места.

Органите на реда са потърсили за съдействие и ловните дружинки и горското стопанство и всички хора, които се грижат за животните. Досега няма следа от него по местата, които полицаите са проверили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право