Статистиката: Загуба с 0:3 означава провал в първенството

„Левски“ тръгна по катастрофален начин през 2018 година. „Сините“ паднаха изненадващо с 0:3 от „Хибърниънс“ в първата си проверка по време на зимната подготовка в Малта. След двубоя наставникът Делио Роси обясни, че реално това не е било приятелски мач, а тренировка. Италианецът най-добре знае какво цели с подобни мачове. Трябва да се отбележи, че участие не взеха някои основни играчи на „сините“ – исландският национал Холмар Ейолсон, звездите Жорди Гомес и Габриел Обертан, както и новото попълнение Аймен Белаид. А Роси използва в срещата с петия в местното първенство цели шестима юноши.

Повече от ясно, е че в подобна формация „сините“ е малко вероятно да се появят в официален мач през пролетта. Освен това треньорът все още е лишен от желаните от него нови попълнения и няма възможност да реализира своите идеи.

И все пак, на „Герена“ трябва да имат предвид, че загуби в подготовката с по 0:3 са огледало на „сините“ в първенството. Столичният гранд и преди е инкасирал поражения със същия резултат, а в последствие се е оказвало, че изобщо не са случайни.

Последното класическо крушение на „Левски“ от чужд съперник бе през зимата на 2014-а. Тогава воденият от Антони Здравков отбор падна в Кипър с 0:3 от чешкия „Виктория“ (Пилзен). В последствие тимът завърши пети в класирането.

Само няколко месеца по-късно „сините“ отново допуснаха загуба със същия резултат. По това време „Левски“ бе попаднал в ръцете на испанския специалист Хосе Мурсия. А една от първите му контроли бе срещу „Берое“ в Правец. Загубата с 0:3 тогата само подсказа, че нищо хубаво не чака „Левски“ през кампанията. Така и стана – участие във втората шестица и 7-мо място в крайното класиране.

Друга загуба с такъв резултат датира от 7 февруари 2010-а. Тогава „Шериф“ (Тираспол) разби Ясен Петров и компания в кипърския курорт Агия Напа. По това време „сините“ имаха шампионски амбиции, но дори и с Гара Дембеле, Дарко Тасевски и Жоазиньо в състава си завършиха на второ място. Шампион стана „Литекс“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ