Стефка Костадинова награждава във фензоната

МИНСК – Стефка Костадинова обра бурни аплодисменти на огромна сцена във фензоната на вторите Европейски игри в Беларус. Организаторите поканиха председателя на БОК да връчи медалите на героите в първите два дни от състезанията по лека атлетика. В елегантен костюм Костадинова награди медалистките в скока на дължина и бе представена на само като председател на БОК, но и като притежателка на уникален световен рекорд. Недостижимо все още е нейното върхово постижение от 209 см от шампионата на планетата в Рим през 1987 година.

Преди награждаването в центъра на столицата Костадинова и Георги Василев, посланикът на България в Беларус се срещна с нашите спортисти в олимпийското село. Общото мнение е, че условията за пребиваване са на най-високо ниво и над тези на олимпиадите.

Организаторите в Беларус превърнаха града в денонощен купон. На фен зоната до стария град, наричан Верхний город, минават десетки хиляди за ден. През това време от годината денят е най-дълъг – стъмва се напълно малко преди полунощ и около 4 ч сутринта отново е светло. Различни рок банди не спират да се грижат за настроението на гостите, посрещани от традиционни беларуски храни и напитки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт