Столичната община пуска 4 асансьора на подлеза на бул."България" и ул."Тодор Каблешков"

Евгени Крусев

Пускаме в експлоатация изградените 4 асансьора на подлеза на бул."България" и ул."Тодор Каблешков". Това казa при проверка заместник-кметът на София с ресор транспорт и транспортни комуникации Евгени Крусев. Aсансьорите са изградени изцяло за достъп на хората с двигателни проблеми, така че да могат да преминават безпроблемно през това натоварено кръстовище.

„Стойността на обекта е около 315 хил. лв., изградени са 4 асансьора – в четирите ъгъла на кръстовището. Минали са всички приемателни комисии и технически експертизи – напълно сертифицирани са. Оттук нататък продължаваме с програмата на Столична община, която е за осигуряване на достъпност до всички основни точки на града, така че хората наистина да преминават през натоварени булеварди и кръстовища“, каза още Крусев, цитиран от "Фокус".

Зам.-кметът по транспорт допълни, че за догодина Столична община е планирала да изгради такива съоръжения на спирките „Плиска“ и „Окръжна болница“. „Тяхната стойност ще е над 700 хил. лв. Те са с издадено разрешение за строеж и се очаква наистина при подобряване на метеорологичните условия, тяхното изграждане да започне“, добави той.

Крусев допълни, че в момента се проучват възможностите на спирките, където спират повече средства на градския транспорт, да се сложи маркировка, която да обозначи точното място, където превозното средство ще спре, така че хората с увреждания да знаят къде точно да застанат, за да може платформата му да се окаже точно срещу тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини