Стилиян Петров се завръща в играта

Стилиян Петров, рекордьор по мачове за националния ни тим, е на път да се завърне в голямата игра. Българинът е спряган като един от вариантите за нов треньор на бившия му клуб „Астън Вила“.

В момента бирмингамският тим търси мениджър, след уволнението на Стив Брус заради слаби резултати.

На Острова обсъждат всякакви възможни варианти, а според всички, с най-големи шансове за поста е Тиери Анри. Негов асистент ще бъде отказалия се преди дни играч на тима и бивш английски национал Джон Тери.

Сред вариантите фигурира и името на Стилиян Петров. Шансът това да се случи не е голям, но наличието на името на българина в списъка показва, че на Острова вярват, че той може да се появи на голямата сцена като треньор.

„Стилиян Петров е новият шокиращ претендент за мястото - написа английският таблоид „Сън“. - Името на българина се появи неочаквано като вариант, но всъщност защо не - той е легенда на клуба.“

Стан, както е известен българинът на Острова, призна в скорошно интервю за „Труд“, че кара треньорски курсове и ще се радва ако получи предложение от някой клуб. 39-годишният бивш полузащитник игра 6 сезона с екипа на „Астън Вила“, записвайки 213 мача.

Той бе и капитан на тима, но през март 2012-а бе диагностициран с левкимия, което сложи край на състезателната му кариера.

Преди дни Петров бе поканен и за директор от българския клуб "Арда" (Кърджали).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ