Стихове, посветени на Банкя, за Майските дни на културата

Снимка: Архив

С откриване на изложба с картини на художника от Банкя Ангел Тилов на 12 май в курортния град бе даден старт на Майските дни на културата. Идната събота от 18:30 часа ви очаква фолклорен концерт „Жива вода” на Ансамбъл „Люлин”. Градът ще отбележи и 80-годишния юбилей на именития си поет Христо Ганов на среща под надслов „Поетите нямат възраст” на 23 май от 18:00 часа в Турстическия информационен център.

На Празника на славянската писменост българската просвета и култура 24 май в парк „Ротонда” от 12:00 часа ще се извие кръшно хоро, ще гостува театър „Сириус” към ОКИ „Красно село” от 16:00 часа, ще се представи студио „Модерато” към ОКИ „Надежда”, ще звучат Джаз евъргрийни в изпълнение на формация „София” към ОКИ „Надежда”. На 29 май в парк „Ротонда ще се играе спектакълът „Пепеляшка” в изпълнение на Театрална студия „Игра” към ОКИ „Средец”.

Вълнуващо ще бъде и на 27 май, когато от 18:00 часа ще пее хорът към читалище „Отец Паисий” Банкя, студенти от Факултета по начална и предучилищна педагогика към СУ „Св. Климент Охридски” ще изпълнят композиция от творби за Банкя под ръководството на доц. д-р Данка Щерева. Ще бъдат изпълнени две стихотворения специално посветени на Банкя. В ритъма на Банкя ще ви понесат танцьорите от ТК „Пъстра китка” с ръководител Цветелина Маркова. Музикален завършек на Майските дни на културата ще бъде изпълнението на „Софийски солисти” на 29 май от19:00 часа в СБР „Здраве”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура