Стоилов и Билич в битка за Казахстан

Astana's Bulgarian coach Stanimir Stoilov walks on the pitch during a training session at the Vicente Calderon stadium in Madrid on October 20, 2015, on the eve of the UEFA Champions League group C football match Club Atletico de Madrid vs FC Astana. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO

Станимир Стоилов, треньор №1 на България по футбол за 2017 година, е сочен за фаворит за нов селекционер на Казахстан. Медиите в бившата съветска република разкриха, че настоящият наставник на „Астана“ ще поеме представителния тим на страната след мачовете със „Спортинг“ от 1/16-финалите в Лига Европа. Информацията се приема за изненадваща, тъй като Стоилов подписа нов договор с клубния си отбор преди по-малко от месец. Интересното бе, че тогава така и не бе съобщен официално срокът на новия контракт.

Според „Azerifootball“, цитиран още от „Sports.kz” и „Vesti.kz”, украинецът Роман Григорчук, който сега води азербайджанския „Габала“, ще замени българина в „Астана“. Това ще стане веднага след отпадането на тима от евротурнирите било то в срещите с португалците, или в по-късна фаза. В Казахстан припомнят, че Стоилов вече има опит на тази позиция, след като през 2009 година бе селекционер на България.

В същото време обаче „KazFootball”, друг местен сайт, съобщава, че в битката за поста се е впуснал и Славен Билич. Според публикацията агентите на бившия треньор на „Бешикташ“, „Локомотив“ (Москва) и за последно на „Уест Хем“ вече са се срещали с представители на федерацията.

А по-рано този месец бе теглен и жребият за новосформирания турнир Лига на нациите. В дебютното му издание Казахстан попадна в една група с Андора, Латвия и Грузия. Един от 16-те отбора от дивизия D ще спечели виза за Евро 2020.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят