Стоилов отново шампион на Казахстан

Станимир Стоилов прибави още един трофей в славната си кариера. Най-успелият български треньор в чужбина за четвърти път поред триумфира като шампион на Казахстан. В последния кръг „Астана“ срази „Акжаик“ с 2:0 и останаха пред големия конкурент „Кайрат“ в класирането. И двата гола вкара Жуниор Кабананга през второто полувреме.

Краят на сезона обаче беше инфарктен. Мачът на „Астана“ бе започнал със 7 минути по-рано, а в 90-ата тимът водеше само с 1:0. В същото време „Кайрат“ вече бе осигурил победата с 3:1 над „Актобе“. Но в продължението и на двата двубоя първо „Астана“ направи 2:0, а после и „Кайрат“ пусна едно попадение за 2:3.

Последният ден бе много успешен и за другия български треньор Стойчо Младенов. Два дни след като преподписа нов договор с „Кайсар“, той завърши сезона с победа 1:0 на терена на „Тараз“. А това означава – шесто място в класирането. Успехът е огромен, тъй като „Кайсар“ е новак и целта беше просто да не изпадне.

Единственият български футболист в казахстанското първенство Преслав Йорданов пък се отчете с хеттрик. След като дълго време търкаше пейката в „Ордабаси“, бившият ас на ЦСКА изригна с 3 гола, които донесоха и победа – 3:2 срещу гостуващия „Окжепещ“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят