Стоичков вечеря с Льов и Сампаоли

Легендата на българския футбол Христо Стоичков се засече на вечеря със селекционерите на първия и втория в света В един ресторант Кавалерът на „Златната топка“ се срещна с Йоаким Льов, треньорът на Германия, и Хорхе Сампаоли, който води Аржентина. Всички бяха на различни маси, вземайки си почивка от емоциите на жребия за Мондиал 2018. Преди три години и половина за американския канал „Унивижън“ Стоичков коментира на живо от „Маракана“ победата на Германия с 1:0 над Аржентина във финала.

Българската легенда бе сред най-ухажваните от акредитираните журналисти събеседник. А негови съперници на терена от близкото минало като Давор Шукер, президент на хърватския футбол, и англичанинът Стан Колимор си направиха селфита за спомен от Кремъл.

Пред „Гадзета дело Спорт“ Стоичков призна, че световното няма да е същото без „скуадра адзура“.

"За всички, които обичат футбола, мондиал без Италия не е същият – каза кавалерът на „Златната топка“. - Не мога да разбера как е възможно, но се случи. Дори България победи Швеция в един мач, а вие сте по-силни от нас. От години се вижда, че имате проблеми, но чужденците са виновни. Едно време не бяха по 20 в отбор и имаше много силни италианци.“

Стоичков е изключително популярен на Апенините, въпреки че игра само един сезон за „Парма“. Най-добрият му приятел оттогава до днес е великият вратар Джанлуиджи Буфон. Многократно Камата е търсен за интервюта именно от местната футболна библия „Гадзета дело Спорт“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ