Стоичков влиза в зала на славата

Христо Стоичков и Пеп Гуардиола ще влязат в залата на славата, организирана в мексиканския град Пачука. Легендите от "дриймтим" на Йохан Кройф вече са поканени, съобщава каталунският вестник "Спорт". Третото голямо име, което ще попълни звездната колекция, е от "Реал" - Франсиско Хенто. Освен тях в Пачука ще бъдат записани имената на аржентинеца Хорхе Валдано и уругваеца Енцо Франческоли. Покана е получила и германката Биргит Принц, която се смята за една от най-класните при дамите във футбола.

Залата на славата в Пачука е призната от ФИФА. Тя бе открита с имена на починали идоли от историята - Йохан Кройф, Еузебио, Ференц Пушкаш, Гаринча, Лев Яшин и Алфредо ди Стефано. След тях организаторите приеха Пеле, Диего Марадона, Боби Чарлтън, Франц Бекенбауер, Мишел Платини, Зинедин Зидан, Герд Мюлер и Лотар Матеус.

За Стоичков влизането в залата на славата в Пачука ще е поредното признание след края на кариерата му. Преди няколко години в Монако под погледа на принц Албер Кавалерът на "Златната топка" получи наградата "Златен крак" за цялостен принос към играта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ