Стоичков: Изненадите тепърва идват

Кой казва, че българите не обичат футбола и не ходят на стадионите?

За втора поредна година Христо Стоичков организира шоу, за което ще се говори дълго във времето. Неговият тим, селектиран измежду звезди на родния футбол, победи легенди на „Барселона“ с 3:2. Повече от 10 000 души дойдоха на стадион „Берое“, за да аплодират на първо място българските герои. За разлика от 20 май 2016-а този път не валеше като из ведро. Нямаше ничий юбилей, а този 20 септември бе като юлска вечер.

„Благодаря на всички български фенове – възкликна Стоичков след мача. – Дълбок поклон пред тях. Те показаха, че са №1. На мен ми остана изненадите тепърва да предстоят! Това няма да е последният подобен мач!“

Подобно на своя юбилеен двубой Стоичков отново просълзи трибуните. Този път най-великият български футболист почете паметта на починалите наскоро Георги Славков и Аян Садъков. След това всичко бе само усмивки и положителни емоции. Първо с трите дами, изпълнили впечатляващо химна на „Барселона“, с който започва всеки двубой на „Камп Ноу“. Облечени в бяло, зелено и червено те разпалиха трибуните с „Мила родино“. Публиката мощно запя с тях и отприщи шоуто.

Стоичков: Изненадите тепърва идват

На терена българският отбор излезе като сплав от четвърти в света и последното наше поколение, играло на голям форум - Евро 2004. Стоичков, Йордан Лечков, Наско Сираков, Красимир Балъков, Емил Костадинов, Мартин Петров, Стилян Петров и разбира се – Димитър Бербатов. Да, факт е, че бившият нападател на „Манчестър Юнайтед“ беше единственият все още активен футболист на терена. И се видя защо – Бербатов вкара и трите гола за нашите.

Стоичков игра по 25 минути за двата отбора. „Не мога да си разделя сърцето – каза Камата. – Аз съм и от България, и от „Барселона“.“

И след като Бербатов направи хеттрик за нашите, то Стоичков се разписа за „каталунците“. Само че публиката видя нещо изключително рядко – Кавалерът на „Златната топка“ изпусна дузпа! Хвана я Стоян Колев, един от последните големи вратари на България, сега помощник-треньор в „Локо“ (Пд). Само че стражът не успя да се справи с добавката на Камата. Театър ли? Не! Страхотен рефлекс на Колев и хищнически инстинкт за гола на Стоичков.

„Всичко е абсолютно честно, спасих дузпата, но после не можах да отразя добавката“, призна вратарят, който се славеше като голям майстор на ударите от бялата точка и дори сам е вкарвал много.

Стоичков: Изненадите тепърва идват

Под аплодисментите на старозагорския градоначалник Живко Тодоров, на столичния кмет Йорданка Фандъкова, на министър Красен Кралев и спортните величия Валентин Йорданов и Любо Ганев двата отбора бяха изпратени със заря, която огря като ден Аязмото. И един факт се запечата за историята – за феновете в Стара Загора 20 септември 2017 година ще е денят, в който на тяхната арена стъпи Христо Стоичков, дойде Димитър Бербатов, играха герои от първия „дриймтим“, проектиран от маестро Йохан Кройф – Надал, Сержи, Салинас, Ферер, Гойкоечея, Еузебио плюс маркови асове от други периоди, сред които блестяха Георге Попеску и Яри Литманен

„Барса“ се поклони на Стоичков

Стоичков: Изненадите тепърва идват

Всички футболисти на „Барселона“ се поклониха на Христо Стоичков и в пианобар. Както се полага най-голямото име на вечерта се появи последен на купона. Спортно-елегантен Камата влезе час след полунощ в клуба на хотел „Калиста“ под мелодията на любимата си песен „Моя страна, моя България“ на Емил Димитров.

„Христо, Христо, Христо“, завикаха каталунците, водени от своя треньор и бивш играч на тима Албер Ферер. Гостите от Испания бяха и най-активните на дансинга. Танцуваха дори на български песни.

Автографи раздаваха трите последни големи наши звезди – Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров. И всички се заканиха, че подобни срещи трябва и ще има отново. Най-емоционален беше Свръхзвуковия Мартин. А най-много поздрави и симпатии обра Стилиян, който пребори страшната болест и игра в мача като в най-добрите си години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ