Стоичков на „Златната топка“

FC Barcelona's Hristo Stoichkov of Bulgaria poses for photographers, 19 December 1994 in Paris, after being awarded with the "Golden Ball" as best European soccer player of the year. / AFP / GERARD JULIEN

Собствениците на списание „Франс Футбол“ са изпратили покана на Христо Стоичков да присъства на награждаването на новия кавалер на „Златната топка“. Церемонията е в Париж на 3 декември, а като фаворити се смятат Лука Модрич и Кристиано Роналдо. От „Франс Футбол“ поканиха всички живи носители на най-ценния индивидуален приз. Стоичков е потвърдил участие.

Камата е един от четиримата носители на „Златната топка“, който в една година е спечелил и „Златна обувка“ като голмайстор №1 на мондиал. Другите са Герд Мюлер, Паоло Роси и бразилския феномен Роналдо.

Поканата от „Франс Футбол“ промени малко програмата на Стоичков, но я направи още по-разнообразна. Веднага след Париж мегазвездата се връща в България с голяма изненада за феновете, която още пази в тайна. Стоичков планира да раздава автографи на своята биография „Историята“ в много градове, но още не е избрал. От Ямбол например предлагат да отворят цялата зала „Диана“. Засега сигурно е единствено, че Стоичков ще се срещне с феновете си на 12 декември в София и никой няма да остане без персонален подпис.

Първият тираж на „Историята“ рекордно бе изчерпан за седмица. На 25 ноември книгоиздателство „Софтпрес“ ще издаде и нови 25 000 копия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ