Стоичков ще е гост на „100 години футбол в Плевен“

Христо Стоичков е приел да уважи Плевен по време на честването на стогодишнината от създаването на организиран футбол в града. С мисията по поканата на Кавалера на „Златната топка“ се е заел легендарният Пламен Гетов. Добрият приятел на Камата вече е направил връзка и е получил отговор „Да“ от Маями, където живее и работи голмайсторът на Мондиал-94.

„Стоичков има много топли спомени от Плевен – довери Маестро Гетов. – В нашия град реално изгря звездата му, когато го избраха за най-добър футболист в турнира на талантите от „В“ група. Тогава играеше още за „Хеброс“ (Харманли).  Приятелите му в града са много и публиката го обича. Ще му го докажем. Разбрах, че ще е в България през юли и има много заявки да представи официалната си биография в различни градове. Надявам се сред тях да попадне и Плевен. Така ще съчетаем две събития – мача по случай 100-годишнината и среща с тези негови фенове, които искат да получат нашумялата му книга с личен негов автограф и снимка. Определено присъствието на най-популярния българин по света безспорно ще даде блясък на честването и вече започнах да действам за това нещата да се случат.“

В края на 2018-а Христо Стоичков представи при огромен интерес официалната си биография „Историята“, написана от спортния журналист Владимир Памуков. По 4-5 часа той раздава лично автографи върху копия от книгата и се снима с фенове в София, Пловдив, Варна, Бургас и Ямбол. През лятото единственият българин сред 100-те най-велики във футбола трябва да избере още 5 града за среща с почитателите си. Преди това Стоичков ще се срещне с българската общност в Чикаго на 4 май. Вървят разговори и за промоция на книгата в ложата на стадион „Камп Ноу“ в Барселона.

„Историята“ вече имаше своята международна премиера. На 1 февруари в Лондон се събраха около 2000 българи, които получиха екземпляр със снимка и автограф от Стоичков. Книгата излезе на пазара на 25 октомври 2018-а, но вече направи рекорд с три тиража за 3 месеца и общо 50 000 тираж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ