Стойчо и Херо бият в 90-ата минута

Стойчо Младенов и Димитър Димитров стартираха с инфарктни победи в казахстанското първенство.

Новакът "Кайсар" отпразнува с 1:0 срещу "Окжетпеш" дебюта на екзекутора на "Ливърпул". В последната минута от дузпа вкара бившият сръбски нападател на ЦСКА Стефан Николич. За отбора на Младенов успешно игра и Матиас Курьор, познат у нас с изявите си в "Черно море" и "Локомотив" (ГО). Мачът се игра на изкуствен терен и на помощното игрище, тъй като официалният стадион е замръзнал. "Кайсар" ще се премести там чак през април.

Ден преди мача Младенов бе представен на пищна церемония в народния театър в Кизилорд. Лично губернаторът на околията Кримбек Кушербаев изведе българския треньор на сцената, а дикторът изчете успехите на Стойчо. На сцената заедно с "Кайсар" излезе и другият тим на околията - "Байконур". Втородивизионният отбор играе в непосредствена близост до световноизвестния космодрум.

Димитър Димитров и неговият "Иртиш" спечелиха също в последната минута домакинството на "Акшаик". И отново със сръбска помощ - разписа се Стефан Живкович.

Най-зле започна първенството за шампиона Станимир Стоилов. Неговият "Астана" бе разгромен с 0:3 при гостуването на "Ордабаси". За домакините не игра Преслав Йорданов, който през паузата бе купен от ЦСКА. За "Астана" това е втора поредна загуба. В събота тимът на Мъри падна с 0:2 от другия гранд "Кайрат" за суперкупата на Казахстан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ