Стойчо Младенов е №1 в Казахстан

Стойчо Младенов и неговият "Кайсар" вече са еднолични лидери в казахстанското първенство. На свой терен сензационният новак обърна "Тараз" от 0:1 до 2:1. С голови асистенции се отличиха бившите кадри на родната "А" група Матиа Курьор и Стефан Николич. Националът на Мартеник обаче изпусна пет пъти сам срещу вратаря на "Тараз" още през първото полувреме. На чиста позиция не успя да реализира и Николич.

След мача Кримбек Кушербаев, губернатор на областта Кизилорд, влезе в съблекалнята, за да поздрави отбора. "Кайсар" единствен в елита на Казахстан е с две победи от началото на сезона. Младенов и екипът му, в който са Анатоли Нанков и Тодор Янчев, бяха поканени на празник след победата. В следващия мач "Кайсар" гостува на "Шахтьор" (Караганди), който е осми в момента.

Станимир Стоилов преживява най-лошия си период в казахстанския футбол. След втория кръг неговият "Астана" е на последно място в класирането. Тимът изкова 1:1 като гост на "Иртиш", воден от Димитър Димитров-Херо. Това бе третият пореден мач, в който най-успелият треньор в историята на казахстанския елит не успява да спечели. "Иртиш" пък е на четвърто място с четири точки.

Другият голям гранд "Кайрат" изпусна победа с домакинско 2:2 срещу "Окжепещ", победен от Младенов на старта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ