Стойчо Младенов изпълни казахстанската мисия

Стойчо Младенов изпълни казахстанската си мисия. Под негово ръководство "Атирау" гарантира оставането си в елитната дивизия след победа с 2:0 над "Шахтьор" (Каранагди) два кръга преди края на първенството.

Екзекуторът на "Ливърпул" дойде през лятото, когато отборът бе десети от 12 тима в класирането. Афера с уговорен мач попречи на Младенов да вкара "Атирау" в първата шестица. В последните месеци футболистите му не спираха да се контузват и наставникът бе принуден да играе основно с юноши. След края на двубоя с "Шахтьор" стотина фенове на "Атирау" се наредиха на опашка за снимка с Младенов. Договорът му е до края на сезона, а ръководството не крие желанието си да го продължи.

"Искам да спечелим и последните си два двубоя - каза Стойчо пред портала "Sports.kz". - Радвам се, че юношите се справят със задачите. Радвам се, че нашите ръководители са хора с огромни амбиции. Благодаря на феновете за огромната подкрепа към мен."

Младенов обаче има още една цел, която на този етап изглежда невъзможна. Предстои му полуфинален реванш за купата срещу "Кайрат" на 5 ноември след загуба с 0:1 в първата среща като гост. Съперникът е голям фаворит за краен успех.

В същото време битката за титлата в Казахстан почервеня от страсти. "Кайрат" за втори пореден път победи "Астана" на Станимир Стоилов - 2:0. И така тимът от Алмати скъси разликата с лидера на три точки. Все пак "Астана" е голям фаворит, защото има три двубоя до края, а "Кайрат" е с два.

Турнирът за купата може да има и български финал. Със сигурност там ще е един измежду "Астана" и "Иртиш" на Димитър Димитров-Херо. Първата среща бе спечелена с 2:1 от Мъри като гост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ