Столетник идва за фото пред общината

Столетникът дядо Никола от ж.к. "Меден рудник" в Бургас може да дойде за обща снимка пред общината навръх празника на града и своя имен ден - Никулден. От кметството традиционно са поканили всички именици за фото на пъпа на града. Заедно с тях се снима и кмета на Бургас Димитър Николов, а снимката остава за спомен на поколенията и се съхранява в Държавния архив.

Интересен факт е, че има и по-възрастен именник от дядо Никола, който тази година е закръглил век- това е баба Николинка от к-с "Братя Миладинови", която е на 101 години.

Статистиката сочи, че точният брой на имениците на територията на Бургас тази година е 7083.

Кварталите-първенци с най-много жители с името Николай, Николина и техните производни са Централна градска част и к-с "Меден рудник" - с близо 1 500 именици. Следват ги к-с "Славейков" с 1067 и "Зорница" с 691 жители, кръстени на покровителя на Бургас - св. Николай Чудотворец.

Запазва се тенденцията името на Чудотвореца или други негови варианти да се носи предимно от мъже - 5130, жените са 1953. Сред празнуващите от мъжки пол безспорен фаворит е името Николай, а сред дамите - Николина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони