Столичанин откри камиони с бракониерски дърва в нивата си

Илюстрация: Pixabay

Жител на София намери в нивата си край Вършец два камиона, пълни с незаконно добити дърва. Полицията издирва бракониерите, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В сряда сутринта 49-годишният Ивайло С. от София отишъл до свой имот в землището на Вършец и с изненада открил там 2 товарни автомобила, натоварени с дърва, а край тях още куп трупи. Мъжът веднага подал сигнал на спешния телефон 112 и на мястото пристигнал екип полицаи. Пазителите на реда установили, че едната кола - "Газ 66" с врачанска регистрация, е собственост на Николай И./52 г./ от Враца и в нея са складирани 5 куб.м. дърва. В другата - "Зил 157" собственост на Иван Т./50 г./ пак от Враца, пък имало 6 куб.м. дърва. На земята били струпани още около 7 куб.м. дърва за огрев от вида "зимен дъб" и "цер". Намерените дърва нямали контролна горска или общинска марка.

За случая са уведомени служители на Държавното горско стопанство - Берковица. Дървата са иззети с протокол. В Районното управление във Вършец е образувана преписка за проверка за бракониерска сеч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България