Столичен общинар: На гейпарада отправят политически искания

Карлос Контрера

На гейпарада се правят отявлени политически искания, коментира общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера пред Нова телевизия по повод планирания за тази събота „София прайд”.

„За мен целта на тези прайдове е по-скоро да се създава една ситуация на непрекъсната колизия по тези теми. Неслучайно от година-две на въпросните паради се правят отявлени политически искания, които очевидно не се подкрепят от българското общество. Тоест гей браковете и осиновяването на деца от такива двойки. Видяхте, покрай Истанбулската конвенция, че обществото не желае да приема тези неща. Затова за мен провеждането на прайда е една форма на насилие на една малка група над всички останали”, заяви Контрера.

„Във Франция, например, се провеждат контрашествия, на които се събират 1 милион души. Това, че не го гледаме тук в България по новините, не означава, че и в останалия свят подобни гей активности се приемат еднозначно и с положително отношение от обществото”, допълни той.

„Организаторите на този парад чрез него напускат сивото си ежедневие и се опитват да намерят своето място в обществото чрез тази екзотика”, коментира Контрера.

„Те просто искат да имат възможността, която всички хетеросексулани хора имат - промени в законодателството, за да имат право да сключват брак и да осиновяват деца. Това е нормално и на никого няма да навреди”, заяви предприемачът Ивайло Пенчев.

„Сексуалната ориентация на хората не е много по-важна от цвета на косата им. Тези хора не се чувстват приети от обществото, защото са различни, а не защото са лоши и вредни. Ако те се чувстват приети, ще бъдат по-щастливи и от това на никого няма да стане по-зле”, смята Пенчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България