Столичната община ще чисти близо 100 км речни корита

Столичната община осигурява 1,7 млн. лв. за почистване на близо 100 км речни корита през тази година, съобщиха от пресцентъра на общината.

Ежегодно се изпълнява Програма за планово почистване на речните корита, за да не се допуснат кризисни ситуации заради намалена проводимост на речните корита.

Общата стойност на плановата програма е 3 млн. лв. и общината ще изготви искане за съфинансиране за останалата част от проекта в размер на 1,3 млн. лв. Така ще се изпълни цялата годишна Програма и ще се почистят около 95 км речни корита, отбелязват от общината.

През 2017 г. продължава изпълнението на програмите за технически контрол на язовирите, общинска собственост. Ще се извършат наблюдения и измервания на контролно-измервателните системи на язовирните стени.

От общината припомнят, че през 2016 г. със собствени средства са почистени над 66 км речни корита. Многократно са почиствани водостоците на Южната дъга на Софийския околовръстен път. Осигурена е целогодишна поддръжка на реките Владайска, Перловска и Слатинска като за цел. Вложени са над 1.3 млн. лв. за дейността.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини