Столична община на съд заради Иванчева

През февруари кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева забрани на Изабела Сярова да строи срещу бл. 64 в „Младост 1”, въпреки законното разрешение за строеж на инвеститора.

След месеци борба и едноседмична гладна стачка, Изабела Сярова най-после има зелена светлина да строи

Столична община може да бъде съдена за над 1 млн. лв. от Изабела Сярова, инвеститор и собственик на имот срещу бл. 64 в „Младост 1”. Причината е, че Сярова е натрупала пропуснати ползи и загуби на обекта си в размер на 1 027 263 лв. понеже месеци не е строила там. Това се случило заради а заповед на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева да спре строежа й, издадена на 6 февруари. Тази забрана предизвика едноседмична гладна стачка на инвеститорката пред Столична община. Изненадващо, на 19 юни Иванчева издава друга заповед, с която пък разрешава на Сярова да строи, само че кметицата не отменя старото си нареждане, с което през февруари забранява на инвеститорката същото нещо. Утре Сярова ще атакува тази забрана в съда. „Двете заповеди си противоречат защото с втората Иванчева потвърждава че не е трябвало да издава първата и че аз нямам незаконно строителство на обекта си“, коментира пред „Труд“ Сярова.

Ако от февруари до сега инвеститорката беше строила на имота си, той би имал пазарна стойност 1 027 263 лв. с ДДС, гласи експертна оценка на лицензиран оценител, която Сярова представи пред „Труд“. За тази сума инвеститорката е решена да съди Столична община.

„Имам основания да мисля, че тази заповед не би издържала в съда и Столичната община ще бъде задължена да изплаща сериозно обезщетение“, предупреди главният архитект Здравко Здравков още през февруари месец. Тогава Иванчева спря строежа на Сярова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България