Столична община: Не препоръчваме разходки на Витоша

През изминалата нощ екипите, ангажирани с почистването на пътищата в София обработиха със смеси против заледяване всички улици, по които се движи градският транспорт. В момента се обработват основните улици в кварталите, както и вътрешноквартални улици в кв. „Драгалевци“ и кв.“Симеоново“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Поради силния вятър има снегонавявания в почти всички райони на София и екипите избутват снежна маса от пътните платна. Най-сериозни са снегонавяванията в районите „ Нови Искър“ , „Връбница“, „Панчарево“ и „Витоша“. В момента се почистват снегонавявания и от бул. „Брюксел“.

Градският транспорт се движи навсякъде. Поради снегонавявания временно автобусна линия 314 се движи по променен маршрут. Автобусите се движат по „Бистришко шосе“ и не минават през ул. „Рачо Петров Казанджията“.

Кризисните центровете за настаняване на хора без дом работят 24-часа в денонощието.

През тази нощ в центровете в „Захарна фабрика“ са нощували 188 човека. Гражданите могат да подават информация за хора без дом на телефон 112.

"Във връзка с ниските температури и силния вятър призоваваме гражданите да предприемат пътувания само при необходимост. Не препоръчваме на туристите разходки на Витоша", призовават от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България