Столична община се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците с два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци и модно ревю

Столична община ще се включи в европейската инициатива – Седмица за намаляване на отпадъците (17 – 25 ноември 2018 г.) с различни инициативи, насочени към три значими групи отпадъци – електрическо и електронно оборудване, опасни отпадъци и текстилни отпадъци, съобщиха от Столична община.

В рамките на Европейската седмица за намаляване на отпадъците ще бъдат разкрити мобилни пунктове, в които гражданите могат да изхвърлят своите електрически и електронни отпадъци и опасните си отпадъци.

Мобилният пункт за електрически и електронни отпадъци ще бъде разположен на ъгъла на ул. “Московска“ и бул. „В. Левски“ на 22 ноември 2018 г. между 12 и 14 часа.

Мобилният пункт за опасни отпадъци ще бъде разположен пред Столичния инспекторат – на ул. “Париж“ 5 на 23 ноември 2018 г. между 8:30 и 10:30 часа.

С модно ревю ще завърши инициативата „Детокс на гардероба“, която стартира през месец септември и в рамките на която чрез стационарни контейнери и мобилен пункт бяха събрани 4.5 т текстилни отпадъци от домакинствата. Част от старите дрехи бяха предоставени на дизайнерите от Sofia Green Fashion Days, които изработиха от тях модна колекция „Детокс на гардероба: Втори живот“, която ще бъде представена на 26 ноември 2018 г., от 19 часа в зала 6А на НДК. Входът е свободен.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците насърчава широк кръг от институции и организации да обединят усилия през последната седмица на месец ноември, за да реализират едновременно различни действия, насочени към намаляване на отпадъците и повишаване на информираността на гражданите за значението на намаляването на отпадъците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България