Столична община стартира архитектурен конкурс за нова детска градина в кв. "Горна баня"

Столична община обяви открит конкурс за изготвяне на инвестиционен проект за обект: Детска градина в кв. „Горна баня“, гр. София. Обектът се възлага в изпълнение на инвестиционната инициатива на Столична община за увеличаване броя на местата в общинските детски градини и ясли, съобщиха от пресслужбата на СО.

Сградата трябва да бъде проектирана за 2 яслени и 4 градински групи. С инвестиционния проект следва да се създаде проектна основа за изграждане на необходимата материална база, удовлетворяваща изпълнението на държавния образователен стандарт за предучилищното образование, като се създаде среда за учене чрез игра, съобразена с възрастовите особености и гарантираща цялостното развитие на детето, както и възможности за опазване на физическото и психическото му здраве.

Общата стойност на наградния фонд, предвиден за конкурсните проекти, класирани на първо, второ и трето място, възлиза на 30 000 лв., разпределен както следва:

Първо място - 15 000 лв.;

Второ място - 10 000 лв.;

Трето място - 5 000 лв.

В конкурса могат да участват български или чуждестранни физически или юридически лица или техни обединения, както и всяко друго образувание, което има право да изпълнява услугата, съгласно законодателството на държавата, в която е установено. Конкурсните проекти се предават на български език.

В настоящия конкурс възложителят не поставя каквито и да е изисквания относно икономическото и финансово състояние на участниците, както и не поставя каквито и да е изисквания относно техническите и професионалните способности на участниците.

Общата стойност на средствата, предвидени за изработване на технически и работен проект за обекта от спечелилия участник, възлизат общо на 91 666 лв. без ДДС.

Пълната документация за конкурса е публикувана в раздел „Профил на купувача“ в сайта на Направление „Архитектура и градоустройство“ -   https://platform.negometrix.com/PublicBuyerProfile/PublishedTenderInformation.aspx?tenderId=109519&companyId=20914.

Конкурсните проекти се подават в Деловодството на Направление „Архитектура и градоустройство” до 17,30 часа на 30.01.2019 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България