Столичният зоопарк събира пари за женско четкоухо прасе

Столичният зоопарк инициира дарителска кампания за набиране на средства за закупуването на женско четкоухо прасе. Акцията за набиране на средства се провежда в дарителския сайт www.platformata.bg и ще продължи до 13 април.

Необходимата сума за закупуването на женския екземпляр е 3000 лв. Всеки участник, който дари сума в размер над 100 лв., ще получи великденски подарък в знак на благодарност – ръчно изрисувано щраусово яйце, съобщиха от Столична община.

Четкоухите прасета (Potamochoerus porcus) се срещат в Африка и са включени в Червения списък на Международния съюз за защита на природата (IUCN).

Те живеят в тропическите гори, предпочитайки области около реки и блата и са отлични плувци. Менюто им е разнообразно – хапват си почти всичко от корени до насекоми и мекотели.

След дълго чакане, в края на месец март тази година, по линия на зоопарковия обмен в столичния зоопарк пристигнаха два млади мъжки екземпляра.

Зоологическата градина се надява на подкрепата на обществеността за закупуването на женско четкоухо прасе и създаване на семейна група от този вид.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България