Столичният кмет Йорданка Фандъкова: Нивата на всички реки са значително повишени

Кметът на София Йорданка Фандъкова.

Нивата на всички реки са значително повишени. По данни на БАН количестото паднал дъжд е между 40 и 80 литра на кв. м. Най-голямо е то в района на ”Княжево” – 80 литра на кв. м. Такава информация за обстановката в София към 6.30 ч даде кметът на столицата Йорданка Фандъкова във фейсбук.

"Изградени са диги на четирите оттоци към Южната дъга на Околовръстния път и диги по р. Стубела, местност „Смърдана”, за да се предотвратят разливи.

Ситуацията при с. Мало Бучино е овладяна.

На терен работиха екипите на Дирекция „Аварийна помощ и превенция” и 9 доброволци от Доброволното формирование на Столична община. Те осигуриха 350 чували с пясък за изграждането на защитните диги", пише кметът.

" 15 са отработените сигнали през нощта за завирявания, запушени шахти, наводнени мазета и дворове. Отстранени са и паднали в речните корита клони на дървета. Сигналите са предимно от западни и югозападни части на града като „Витоша”, „Връбница”, „Подуяне”, „Люлин”, „Красно село”, „Овча купел”.

Екипи на Дирекция „Аварийна помощ и превенция” извършват обходи непрекъснато и са на терен. Осигурено е 24-часово наблюдение на реки, критични речни участъци и общинските язовири", обясни Фандъкова.

"Към момента градският транспорт се движи навсякъде по маршрутите си.

За днес, 2 декември, прогнозата за София е жълт код за дъжд - преди обяд валежите ще продължат - очаква се количеството дъжд да е между 20 и 30 литра на кв.м", написа още столичният кмет.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1642469519150363&id=823170804413576

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България