Столичният общински съвет гласува бюджета на София за 2019 г.

Снимка: Архив

Столичният общински съвет ще гласува бюджета на София за 2019 година в размер на 1 и 700 милиона лева. В сравнение с първоначално обсъждания вариант има увеличение на средствата.

"Имаме увеличение от няколко източника. Едното е така нареченият "преходен остатък", който със средства, които общинските структури имат към края на годината и съответно е наличен в началото на следващата", посочи заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов.

"Другата корекция е, че увеличихме бюджета за купуване на нови метровлакове. Третото, което имаме като по-голямо, е социален проект. Другият източник на средства това беше нашата оценка за очакваните приходи през 2019-та година. Вече имаме добра информация за реализираните приходи през 2018-та. Това ни даде основание да сме по-прецизни в оценката за приходите от данъци и такси", каза Барбалов, цитиран от БНР.

За образователна инфраструктура ще бъдат отпуснати над 40 млн. лв. Повече от 51 млн. ще отидат за основна рехабилитация на улици и мостови съоръжения. Ще се купуват и 10 нови метровлака за 22 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България