Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост"

Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за изпълняващ длъжността кмет на район „Младост”. Решението за това бе прието след проведено на 25 април извънредно заседание на Председателски съвет, на което по темата е постигнат консенсус, а днес тя залегна като извънредна точка в заседанието на Столичния общински съвет. До настоящия момент Клисуров бе заместник-кмет и е лично посочен от кмета Десислава Иванчева, която все още се намира в ареста и е подала заявление за излизане в отпуск.

Първоначално Войслав Тодоров от коалиция „Сердика (АБВ, Български социалдемократи)” предложи точката въобще да не влиза в дневния ред, но то бе отхвърлено.

Общинският съветник от „Реформаторски блок-София” Трайчо Трайков подчерта, че в рамките на днешния ден предстои Апелативният специализиран съд отново да разгледа мярката за неотклонение на задържания кмет на „Младост” и поиска точката да бъде разгледана на по-късен етап в заседанието, но предложението му също не бе прието.

Отношение по темата взе и общинският съветник Калоян Паргов, председател на групата на общинските съветници от „БСП-лява България”. „Нашето най-голямо желание е час по-скоро да се нормализира работата на район „Младост”, аргументира се Паргов и подчерта, че работата на районните кметове не бива да се свързва само с издаване на строителни разрешителни.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика