Стопани заловиха крадла, тършувала от месеци в дома им

Снимка: Архив

Семейство от монтанското село Комощица устрои капан и само залови крадла, която седмици наред тайно се промъквала в дома им и задигнала близо 2000 лева и куп златни бижута. Обирджийката се оказала изпечена рецидивистка, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В края на октомври 56-годишният Любомир К. установил, че част от парите, които семейството му събирало, са изчезнали мистериозно. Липсвали и златни накити на съпругата му.

Докато фамилията, която има магазин в селото, се чудела как и къде са се изпарили ценностите им, още пари и бижута потънали в неизвестност. На 30 октомври – четвъртък, Любомир се качил в автомобила си и бавно, така че да го видят всички, поел към близкия град Лом. Притаен в дома обаче останал синът му Красимир. Преди още димът от колата да се разнесе от улицата през отворения прозорец на банята в къщата се вмъкнала съседката им Десислава В./ 33 г./ и тръгнала да тършува из стаите. Синът на стопаните я заловил на местопрестъплението и извикал полицията. Униформените прибрали крадлата в ареста на полицията в Лом. По случая е започнало досъдебно производство.

До залавянето на жената от жилището на фамилията са изчезнали 1800 лева, 6 златни пръстена, 4 комплекта златни обеци и златна верижка с неустановено тегло. „Десислава е изпечена крадла. Селото е пламнало от нея. Преди 3-4 години пак я хванаха след куп кражби и лежа в затвора. Ама акълът й не дойде. Дано я приберат пак в килията, че да мирясаме”, коментират жителите на Комощица. Печената обирджийка има пет деца. Ако застане пред съда, крадлата я заплашват до осем години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право