Стопанската академия в Свищов ще си сътрудничи с университети в Палестина

Стопанска академия, Свищов

Посланикът на Палестина Н. Пр. д-р Ахмед ал Мадбух, доайен на дипломатическия корпус и на Арабския дипломатически корпус в България, даде официален обяд в чест на ректора на Стопанската академия "Д.А.Ценов" в Свищов, доц. д-р Иван Марчевски.

На срещата на арабските посланици и глави на арабските дипломатически мисии, акредитирани у нас, присъства и проф. дин и дпн Карим Наама, координатор на Евро-арабския център към висшето училище в Свищов.

Срещата бе поредна стъпка към задълбочаване на контактите и установяване на приятелски връзки между арабските посланици и Стопанска академия след като през м. май ректорът доц. Марчевски посрещна в Свищов Н. Пр. д-р Мадбух. По време на официалния обяд бе коментирано предстоящото подписване на споразумение за сътрудничество между Стопанската академия и Открития Ерусалимски университет – Палестина, съдействие на посланиците за създаване на нови контакти и партньорства между арабски университети и Стопанска академия, както и съвместна дейност в сферата на обучение на студенти в Свищов.

В края на срещата доц. Марчевски отправи покана към д-р Мадбух и към арабските посланици да бъдат гости на тържествата по случай 80-годишнината от създаването на Стопанска академия, които ще се състоят в началото на ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование