Стотици българи честваха в Калофер 169-годишнината от рождението на Христо Ботев

Сто шейсет и девет години след рождението си Христо Ботев продължава да е жив в сърцата на всички българи, стотици от които се стекоха днес в родния му град Калофер, за да поднесат венци и цветя в знак на признателност пред подвига му.

Пред величествения паметник на великия наш поет, публицист и революционер бе поднесен по традиция бе поднесен Гирляндът на славата, а актьорът Иван Налбантов рецитира пламенни и незабравими Ботеви стихове. Тържественият митинг-поклонение започна от двора на Националния музей "Христо Ботев" с поднасяне на цветя пред паметниците на родителите на гениалния поет - Иванка Ботева и даскал Ботьо Петков.

Официалната церемония пък се проведе пред Мемориалния комплекс "Христо Ботев", където слово произнесе заместник-областният управител на Пловдив Георги Пилев. На митинга поклонение присъстваха кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателят на ОбС-Карлово Теодор Шойлеков, депутатът от БСП Лява България Георги Търновалийски, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада генерал Пламен Йорданов и др. Кметът на Калофер Румен Стоянов пък бе лично поздравен по телефона от премиера в оставка Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони