Стотици в Кочериново извършват нарушение, за да излязат с колите си на главния път

Неуредица на пътя предизвика недоволство сред жителите на Кочериново, информира БТВ. Те трябва да извършат нарушение на правилата за движение, за да излязат с колите си на главния път.

Около 100 души в 50 къщи живеят в кв. „Левски” и всички те са засегнати.

Хората трябва да преминат през непресечена линия, да направят ляв завой и да влязат в населеното място, ако идват от Благоевград. Същото нарушение трябва да направят и при излизане, ако продължават към Дупница. Полицаите ги дебнат и им пишат нарушения.

Местните искат да се направи прекъсната линия, за да може да се излиза нормално на пътя. При тази непрекъсната линия трябва да се отиде до кръговото, на 2 км, обясняват те и допълват, че реално погледнато това е село без вход.

От Областното пътно управление в Кюстендил обясниха, че действително главен път Е-79 минава през Кочериново и тъй като основно транспортните потоци за Гърция минават по този път е било наложително осовата линия през урбанизираната територия да бъде непрекъсната.

След изграждането на магистрала „Струма” трафикът по Е-79 е намалял и на този етап би било възможно да се разгледат отново условията на безопасност в урбанизираната територия и да се даде възможност тази непрекъсната линия да стане прекъсната в определени зони.

Хората казаха, че не са уведомили в общината за това положение, но очакват кметът да вземе отношение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България