Стотици изселници от Турция останаха зарязани след вота, не им платили билета за връщане

Стотици изселници от Кърджалийско не могат да се върнат в Бурса, Измир и Истанбул безплатно, защото от партия ДОСТ не са платили за обратните рейсове. В офиса на фирмата превозвач се тълпят зарязани избиратели, пише 24rodopi.com.

„От фирмата ми казват, че вече нямало безплатни автобуси. Трябвало да си искаме парите от ДОСТ и да си купим билет за редовните линии. За да пътуваме за България ни беше обещано да пътуваме безплатно и в двете посоки, а на връщане да си вземем до 20 кг месо, алкохол, цигари. Това беше неписаният ни договор с тази партия. Аз гласувах за ДОСТ, накарах и близките ми да го направят. Къде е моят безплатен билет“, пита Ахмед Еминов, който по изготвените списъци трябвало пътува във вторник и вече да е пристигнал в Гьорукле, Бурса.

В неделя в 9-ти Кърджалийски многомандатен район за ДОСТ гласуваха 18 718 души. Между 9 и 11 хиляди от тези гласове са на пристигналите от Турция нашенци, изчислява кърджалийската медия.

„Повечето от гласовете са наши, на изселниците. Освен това ние агитирахме близките си да гласуват за ДОСТ. Изпълнихме си ангажиментите на 100 процента, от партията също трябва да си изпълнят своите ангажименти“, коментира Анифе Ф., която също е принудена сама да си плати билета за Бурса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България