Стотици пилоти искат да се самоубият

Стотици самолетни пилоти, а вероятно дори хиляди, са толкова депресирани, че обмислят самоубийство или самонараняване според ново изследване, съобщава Independent.

Учени от Харвард са направили анонимно проучване, след като немският пилот Андреас Любиц миналата година умишлено се вряза в планинска скала и уби 149 души.

Според статия в Environmental Health 4,1% от участвалите в проучването казват, че са мислили, че би било по-добре да са мъртви в последните две седмици.

Ако това е точно отражение на проблема в световен мащаб, това би значело, че 5700 от 140 000 пилоти се чувстват така.

В споменатата статия се казва, че учените намират получените данни за изненадващи. "Стотици пилоти, докато летят, се борят със самоубийствени мисли, без да имат възможността да се лекуват от страх това да не повлияе негативно на кариерата им", пише там.

Проучването, което включвало попълване на въпросник по различни проблеми, е направено напълно анонимно и с пилоти от целия свят.

233 от 1848 пилоти са отговорили, че са депресирани. 75 пилоти са казали, че искат да се самоубият, а 49 от тях са пилотирали в последния месец.

Според 24 от пилотите стресът и проблемите рефлектират много върху работата им, пречат им да бъдат пълноценни в семействата си и да изграждат здрави взаимоотношения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят