Стотици подкрепиха дарителската инициатива на кмета на Стара Загора на рождения му ден

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров отбеляза 38-ия си рожден ден на 21 септември с благотворителна инициатива. Той отправи покана към своите съграждани да споделят личния му празник на Лапидариума в Регионалния исторически музей, без да носят подаръци и цветя, а да дарят добрина. Събраните средства са за лечението на Камелия Добрева от Стара Загора. 32-годишната жена страда от Т-Лимфобластна левкемия и за лечението ѝ в Германия са необходими 300 000 евро – сума, непосилна за нейното семейство. Стотици старозагорци и гости на кмета се обединиха около каузата.

„Благодаря на всички Вас, които дойдохте тази вечер. Моят рожден ден е само повод да сме тук. Каузата е една – Камелия Добрева, за която всички ние ще помогнем да се съберат пари. Да популяризираме и сред другите хора също да подкрепят тази кауза, защото става въпрос за младо момиче на 32 години, което се нуждае от тези средства, за да запази живота си. Затова реших на рождения си ден тази година да направя това, за да могат повече хора да научат за Камелия. Ако всички се съберем и дадем по малко е много лесно да съберем голяма сума, отколкото няколко човека да се опитват да я съберат сами, защото тогава наистина е непосилно. Едно е да има град, друго е да има общност. Аз смятам, че със стъпките, които правим заедно и да се обединяваме на хората, заедно да движим процесите в града и да се опитваме да правим хубави неща, това ни прави общност. Благодаря,че Ви има и, че имате сърца!” – каза пред многобройните си гости кметът Живко Тодоров.

„Благодаря от сърце и от душа от името на Ками на кмета Живко Тодоров, на всички Вас! Вие сте хора със страшно добри сърца! – каза Добри Добрев, бащата на Камелия.

Всеки може да реши дали да помогне като използва дарителските кутии или дарителските сметки, които са в Банка ДСК:

EUR сметка с IBAN: BG93STSA93000026167852 - Kameliya Dobreva

BGN сметка с IBAN: BG68STSA93000026167817 BIC: STSABGSF - титуляр: Камелия Добрева Добрева

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони