Стотици почитатели на латиноритмите се включиха в тридневната фиеста на клуб UN BESO в Търново

Стотици почитатели на латиноритмите от цялата страна се забавляваха по време на тридневна фиеста, организирана от Арт Център UN BESO във Велико Търново.

Шампионите на Румъния по Бачата за 2018 г. Ади и Алисор от DANCE XPLOSION SIBIU и латино звездата Джордж Дайс бяха специалната изненада, която треньорите в клуба Дарина Георгиева, Иглика Иванова и Ваня Гьошева, подариха на своите ученици и приятели. За всички танцуващи в старата столица, гостите направиха професионални уроци по салса и бачата. С уроци във фестивала се включиха и треньорите от UN BESO Дарина, Ваня и Иглика, както и Стас и Ивайла, които имат групи за начинаещи и напреднали танцьори на кубинска салса.

Фестивалът започна със зумба парти, в което бяха представени най-новите хореографии по зумба на Борислав Иванов. След това в две последователни вечери, в района на Художествената галерия „Борис Денев“ и паметника на Асеневци, звуча салса, а двете партита продължиха до полунощ. В петък най-голямото шоу направи Джордж Дайс, който води уроци по салса и бачата заедно с партньорката си Алиса Алина, а вечерта пя близо два часа на живо и танцува с търновските си почитатели и приятели.

Кулминацията беше в събота вечерта, когато партито започна с двучасов шоу спектакъл, в който участваха малките възпитаници на UN BESO, групата по народни танци с ръководител Теодора Костова и гостите от DANCE XPLOSION SIBIU Ади и Алисор.

И тази година UN BESO fiesta беше осъществена с финансовата подкрепа на Община Велико Търново.

Най-голямата танцова школа във Велико Търново през януари ще празнува осмия си рожден ден. Хиляди са вече учениците на Un Beso. Някои от тях танцуват от самото основаване на денсцентъра, някои са избрали да заживеят извън България, но продължават да ходят на салса уроци, независимо къде се намират. Най-малките танцьори на Un Beso са на по 4 г., горна възрастова граница няма, така че сред мъжете и жените, които се забавляват със салса, има и над 60-годишни. В залата влизат хора от Велико Търново, Горна Оряховица, Дебелец, Севлиево, дори от Габрово.

Започва вече и поредният сезон на търновската школа по танци, в която всички формации набират нови групи за деца и възрастни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони