Стотици руснаци излязоха на протест срещу цензурата в интернет

В центъра на Москва демонстрираха против цензурата в интернет. Проявата беше разрешена от властите. От заявените 10 000 души, според руски медии са участвали над хиляда, а според полицията - 800. Има съобщения за издигнати лозунги против президента Владимир Путин, предаде БНТ.

"Свобода на словото - навсякъде и винаги!" скандираха демонстранти и се обявиха против ограниченията за ползване на интернет. Сред организаторите бяха Пиратската партия и опозиционни партии, като ПАРНАС на Михаил Касянов.

Наскоро той коментира, че цената за достъп до интернет ще нарасне три-четири пъти, а властите искат да научават всичко за потребителите и това не бива да се допуска.

- Трябва да има свободен достъп до интернет, за да могат хората безплатно да свалят каквото поискат.

Чути са и лозунги от друг характер, като "Русия без Путин". Разрешеното от властите шествие премина спокойно. Задържани са само двама души, съобщават руски медии.

Единият държал плакат с надпис на английски език "Путин лъже". Другият раздавал листовки с името на опозиционера Алексей Навални. Шествието охраняваха бойци от руската Национална гвардия и спецчастите ОМОН.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа